Hogadent
Kunstgebitten

Tandheelkundige inrichting
Kunstgebitten

Van eigen tanden en kiezen naar een kunstgebit.
U krijgt een kunstgebit. Dat betekent voor u een hele verandering.
Via deze site kunt u lezen hoe alles in zijn werk gaat, wat u kan verwachten en waar u op moet letten.

Het trekken van tanden en kiezen.
Het trekken van tanden en kiezen gebeurt meestal niet in één keer. Want dat is een nogal grote ingreep. De tandarts trekt eerst uw kiezen. Uw tanden trekt hij pas later, zodat u niet zonder tanden hoeft te lopen. Tussen het trekken van kiezen en tanden zit doorgaans wel enkele weken. In de tussentijd krijgt het tandvlees de gelegenheid om te genezen en te herstellen. U zult het dus een tijdje zonder kiezen moeten stellen. Met eten is dat een beetje behelpen. Als de wonden nog niet genezen zijn, kunt u het beste zacht voedsel eten. Daarna kunt u langzamerhand weer proberen te eten wat u normaal gewend bent. Meestal zal uw kauwvermogen minder zijn.

Het maken van het kunstgebit.
Voordat de tandarts uw tanden trekt, maakt hij een afdruk van uw kaak. Daarvoor krijgt u een soort papje in uw mond dat hard wordt. Als de tandarts de afdruk weer uit uw mond haalt, heeft hij een nauwkeurige afdruk van uw tanden en kaken. Die afdruk is de basis voor het kunstgebit. Misschien bevalt de kleur, de stand of vorm van uw eigen tanden u niet helemaal. Bij uw kunstgebit kan daar iets aan worden gedaan. Het wordt in overeenstemming met uw wensen gemaakt. Als u tevreden bent over uw eigen tanden, is het een goed idee om er een kleurenfoto van te laten maken. Dan kan de tandarts, als dat nodig is, deze foto als voorbeeld gebruiken.

Het kunstgebit wordt direct geplaatst.
Vroeger liepen de mensen voor ze een kunstgebit kregen een tijdje zonder tanden.
Tegenwoordig hoeft dat niet meer. Het kunstgebit wordt onmiddellijk in de mond geplaatst als de laatste tanden zijn getrokken.
U vindt het misschien een vreemd idee dat u een kunstgebit krijgt over die verse wonden. Maar u zult merken dat het kunstgebit als een soort verband op de wonden zit. Als u het resultaat in de spiegel bekijkt, zal het er wel vreemd uitzien. Schrik niet. Er is immers heel wat in uw mond gebeurd.
Na een paar dagen ziet het er al een stuk beter uit.